Vuoden tavoitteena on MM-kilpailut USAssa syyskuussa-18, mutta jo tässä vaiheessa on kalenteri pullollaan aikatauluja ja ohjeita, jotta saadaan kaikki tehtyä oikein. Tämä kaikki, vaikka ei mua eikä Toopea tässä vaiheessa olla valittu yhtään minnekään :).
Ennen veuodenvaihdetta ilmoitettiin jo kilomäärät niin hevosen matkatavaroista (200kg) kuin rehuistakin (80kg). Näissä myös kisakaapin ja kurverin painot huomioitu. Tiedän jossain vaiheessa tulevaksi myös kisakaapin/muovilaatikoiden sisällön yksilöinnin; missä laatikossa on mikäkin tavara – ja mitä se (vaikka pintelipatja) painaa ja sen arvo dollareissa :). Nämä on tullia varten. Onneksi tuo vaihe koittaa vasta, jos tullaan valituksi matkaan. Tämä vie aika monta tuntia punnituksineen ja sisällysluetteloja kirjoittaessa – in english.
Tammikuussa ilmoitettiin USAn vaadittavista rokotteista, jotka eivät ole yhteneväiset Euroopan rokotteiden kanssa vaan niille pitää suunnitella rokotusaikataulu, joka sovitetaan kisakalenteriin. Ensimmäisen rokotteen aloittamisessa on aikaraja – niin myös kolmannen, viimeisen rokotteen kanssa. Viime viikolla ohjeistettiin sitten paperibyrokratiasta, johon osittain liittyy EVIRA ja osittain Toopen ”tallikaupungin” virkaeläinlääkäri. Paperiaiat eivät ole ihan stressitön juttu; Rioon lähtiessä yksi allekirjoitus puuttui eräältä sivulta ja Toope odottaa lentokentällä Belgiassa, ehtiikö paperi uudelleen kirjoitettuna Suomesta Belgiaan. Skannattu ei kelvannut vaan aito piti saada perille aamulennolla Suomesta Belgian Liegeen… Huh, sitä stressiä Niin pienestä se on kiinni – puuttuva allekirjoitus nelisivuisessa tekstiä täynnä olevassa tärkeässä paperissa, joka oli Brasilian tullia varten…. Onneksi se oli vain yhden yön painajainen.
Näihin mantereen ylittäviin (arvo)kisoihin ei niin vaan lähdetäkään; kokemusta on nyt Kiinan tullista (Pekingin paralymppialaiset 2008, jolloin ratsastus kilpailtiin Hongkongissa), USAn tullista v 2010 (MM-kisat Kentuckyssa), Brasilian tullista v 2016. Kaikissa paljon samaa, mutta myös oman maan ”säädöksiä”, mihin ei saanut tuoda mitään puuta (varustelaatikot, satulan runko), mihin kaikki rehut piti viedä sinetöidyissä säkeissä ja rehut sai valita vain etukäteen listatuista vaihtoehdoista. Onneksi olin ilmoittanut 10kk aiemmin Toopen rehumerkin.
Hevosen eurrooppalaisten FEIn sääntöihin liittyvien rokotusten aikataulutus kisa-aikataulut huomioiden, kengityssuunnitelma lähes koko vuodelle, raspaukset, eläinlääkärintarkastukset ja mahdolliset hoidot, on kaikki suunniteltava jo edellisen kisakauden päätyttyä. Näihin lisätään tuo kaikki lisä, mitä mahdollinen arvokisavalinta tuo tullessaan. Jotta yleensä arvokisoihin on mahdollista kvaalautua, pitää olla tasaiset näytöt (yli 68%) kansainvälisiltä radoilta. Meillä vaihtui kouluohjelmat v 2017, joten mulla ei ole vielä kuin yhdet näytöt v 2017 EM-kisoista elokuulta, koska kesäkuun PM-kilpailut jäivät väliin verkkokalvoirtauman vuoksi. Niinpä mulla onkin huhti-toukokuussa näytön paikka Keski-Euroopassa Belgiassa, Saksassa ja Hollannissa, joissa pyrin vakiinnuttamaan tulostasoni. Sen mukaan katsotaan, riittääkö ne MM-kisoihin USAn Tryoniin (WEG 2018). Onneksi v 2017 EM-tulos oli riittävä yhdeksi näytöksi.
Mitä treeneihin, mj-valmennusleireihin ja muihin valmistaviin asioihin tulee, laitan niistä lisää tekstiä tuota pikaa…