Monta, monta kiloa…

Multa on usein kysytty, mitä kaikkea pitää tehdä ennen ulkomaan kisamatkaa. Vastukseni on ollut: ” Paljon on huomioitavaa ja vielä enemmän tehtävää ennen kuin Suomen maaperältä poistutaan”. Jos vain mainitsen kilpailuluvat, FEI-rekisteröinnin ja voimassa olevan FEI-passin, kansainvälisen rokotusohjelman, kengityksen, hevosen terv.tarkastuksen ja virkaeläinlääkärin tekemän lähtötarkastuksen, niin kerronpa jotakin siitä muusta:

Jokainen on katsonut ulos ikkunastaan ja varmaan ihmetellyt Suomen talvea, joka jatkuu vielä huhtikuun puolelle näin runsaslumisena. Meidän matkamme lähenee ja matkaamme laivalla Helsingistä Travemündeen 12.4. Jos meillä ei vielä kevättä ole, niin oletamme sen jo Keski-Euroopassa meitä odottavan. Hevoselle on jo autoon pakattu kisavarusteiden lisäksi mm sopivia loimia niin laivaan (28h) kuin kuljetukseen maalla ja yöpymäpaikoille. Tavaraa on uskomaton määrä; huopia, riimunaruja, varariimuja, putseja, suojia, puhdistusaineita, pesuaineita, ensiaputarvikkeet. On kuppia ja kippoa ja…

Voi sitä ruoan määrää, joka matkaan lähtee: Toope syö KRAFFTin rehuja, joita perusrehunakin menee 20kg/viikko. Eli matkaan 100 kg perusrehua. Päivällä se saa aina liikutuksen jälkeen puuron – niin kotona kuin reissussakin. Siinä on MASH+ LUCERNEn sekaan Vet FarmLabin tuotteita tukemaan/palauttamaan aineenvaihduntaa/lihaksistoa. Tein näistä puuroista annospussit valmiiksi, ettei lisärehusäkkejä ja purnukoita lähde mukaan kuin muutama. Valmispusseja tuli 35 kpl. Mukaan lähtee myös porkkanoita ja omenia sekä omenamehua erinäisiä kiloja/litroja, jotta pelkkää laivavettä boikotoiva herraPrinsessa suostuu laivalla juomaan. Mukaan lähtee heinää niin paljon, kun autoon mahtuu ja loput heinät ostetaan kilpapaikoilta.

Jotta saamme autoon vielä lisää painoa, ostamme kuiviketta runsaasti jo Suomesta. Hankkijalta saimme hamppua sekä purukutteria joitain satoja litroja. Onneksi autossani on paljon tilaa yhden hevosen matkata, joten voimme laittaa alusia kahden hevosen paikalle. Näin siivous käy helposti eikä kutterin lisääminen matkan aikana ole tarpeen. Näin vältytään pöllyämiseltä, joka sekin helpottaa hevosen pitkää oloa autossa. Yleensä hevonen joutuu olemaan autossa satamaan ajoajan lisäksi satamassa odotusajan (muutama tunti),  matkan ajan (28 tuntia) sekä satamasta ensimmäiseen yöpymäpaikkaan matkaamisen ajan (1h). Tästä tulee yli 30 tuntia. Tällä kertaa Toope pääsee ulos satamassa kuvausten vuoksi.  😎

Ennen pakkaamisten Grande Finalia käymme alkavalla viikolla Stephen Mooren valmennuksissa sekä maajoukkueleirillä viikonloppuna. Palaan vielä loppumetrien tunnelmaan ennen lähtöämme ja kerron tarkemmin matkaetapeistamme.

 

Liittyvät blogista

Jätä kommentti