Turpa kohden satamaa

Ylitin itseni ja pakkasin omat tavarani jo eilen. Tänään kuvittelin, että olisi helpompi päivä, koska hevosen ruoat ja tavarat oli aika lailla laitettu valmiiksi matkaa varten aiemmin. Ajattelin, että voisin viettää jopa hetken koti-iltaa mieheni kanssa, mutta aamu kahdeksasta alkaen on puuhattu jo kohta 15 tuntia; aina vaan jotain tekemistä tulee esiin…

Aamulla hurrautimme Nooran kanssa hevosautolla rekkapesuun. Näin puhdas ”Kyösti” ei ole koskaan ollut  😆 Pesusta menimme Riksuun hakemaan tilattuja alusia – purut ja hamppu, mutta heräteostoksilta en voinut välttyä… Mukaan tarttui kisapaita ja heijastimet hevoselle sekä juomaämpäri ja kuulahanska. Sieltä kaasutimme Kyöstin kyljet hopeanharmaana hohtaen Hyvinkäälle hakemaan hamppu-paalit. Viivi sai vielä tuoda tullessaan hakepaalin, jota emme muistaneet ostaa… Päivä meni sitten kolmisin touhutessa: Toopekin pääsi putipuhtaana mukaan touhuun. Se liikutettiin ja liikutuksen jälkeen Tiina Väisänen käsitteli hevosen vielä matkaa varten. Sitten vielä puuron jälkeen ulos tarhaan aurinkoisesta päivästä nauttien.

Yleensä kengitykset tehdään raspausten ja rokotusten tavoin suunnitellusti kisamatkat huomioiden, mutta nyt teki Suomen talvi yllärin jatkuen vielä huhtikuun puolelle. Toopen kaviot huusivat uusia hokittomia kenkiä ja jonkin aikaa, mutta kesäkengät uskallettiin laittaa vasta sunnuntaina. Vieläkin siinä olevat kantahokit odottavat poisottoa huomispäivälle ennen Keski-Euroopan kevätretkelle lähtöä  🙂 .  Onneksi Toope on saanut edes 4 päivää totutella uusiin kenkiin; pyörähtää jalka niin mukavasti rollerikengässä  🙂 .

Tuntuu, että aina ennen ulkomaan matkaa aika alkaa juosta hirmuista kyytiä – vai pakkautuuko asiat ”vahingossa” siihen saumaan? Viime viikolla oli kaiken oman arkisen tohinan lisäksi ti-ke Stephen Mooren valmennus. Torstaina Toope kävi vielä kiropraktikko Linda Telfordin luona rankakäsittelyssä, joka on hyvä tehdä ennen pitkää matkaa. Lauantaina olimme Ypäjällä maajoukkuevalmennuksessa. Sunnuntaina sitten tuo kesäkenkiin laitto ja tiistai oli Toopen ”kylpypäivä”. Tänään siis viimeistelyt; auton laitto valmiiksi, tankkaus ja rehut + heinät… ja satulakaapin sulkeminen  eli siellä on nyt se kaikki, mitä siellä pitää ollakin kisareissulla. Livingissä tavarat hyvässä järjestyksessä. Se odottaa vain 3 hengen laukkuja/kasseja. Niitä onkin uskomaton määrä: on kisapaikan kassia, matkakassia ja pikkukassia laivalle, on kumisaapasta ja sadevaatetta – onpa jopa shortsitkin meillä kaikilla matkassa jne  😎

Toivottavasti huomenna on kaikki reilassa, Virkaeläinlääkäri tulee tekemään lähtötarkastuksen. LYMED teki Toopelle matkaan painesukat ja huomenna kokeillaan niitä jalkoihin. Niiden tarkoitus on vaikuttaa verenkiertoon ja aineenvaihduntaan, estää turvotusta yli 30h autossa seisomisen vuoksi. Odotamme innolla. kuinka paljon se hevosen oloa pitkillä matkoilla helpottaa. Toope on myös huomenna mannekiini, kun satamassa se pääsee FINNLINESin kuvauksiin. Toope on aiemmin satamassa odotellessamme ihastellut satamalukkeja ja kaikkia vilkkuvaloja ja erilaisia ääniä. Kamerasta olemme nähneet, kuinka sen turpa litistyy ikkunaan ja silmät ”pullistuvat päästä”, kun jokin pähee kone tai satamalukki meni just ohi:” Minne se meni. Pääsenkö katsomaan, kun ikkuna ei enää riitä”. Toopella on halvat huvit ja huomenna se pääsee nauttimaan niistä lisää. FINNLADY irtoaa satmasta klo 17 ja Saksan valot odottavat meitä reilun 28h matkan jälkeen.

Matkakuulumisia Keski-Euroopasta tulee sen mukaan, miten yhteydet sen mahdollistavat (wifi). Jääkää seuraamaan…

Liittyvät blogista

Jätä kommentti